ORTALAMA KİŞİ SAYISI
8
YETİŞKİN
HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ
25
DAKİKA
YAKLAŞIK
KALORİ
650
KCAL
MALZEMELER
- 2×150 gr Beyaz Çikolata
- 2×300 gr Krem Peynir (ya da yumuşak olmak şartıyla herhangi bir yağlı peynir)
- 284 ml Krema
- 50 gr Pudra Şekeri
- 170 gr Ahududu
- 5 Yemek Kaşığı Ahududu Reçeli
- 85 gr Bisküvi
- 200 gr Çilek
YAPILIŞI
Çikolatayı bir kap içerisine kırınız. Başka bir tencerede kaynayan suyumuzun üzerine Çikolataları kırdığımız kabı yerleştirin. Kabın suya değmemesine dikkat edin.
Peynir, krema ve şekeri birlikte karıştırınız (mümkünse el mikseri ile). Daha sonra serin şekilde erimiş beyaz çikolata içerisine dökerek, iyice özdeşene kadar karıştırınız. Ahududulu Cheesecake Tarifi mizi yaparken erimiş beyaz çikolatanın nefis görünüşüne azıcık daha sabredin.
50 gr ahududuyu 2 yemek kasığı reçel ile karıştırınız. Yarım kaşık peyniri de kap içerisine dökünüz. Peynir karışımı ile düzledikten sonra bisküvilerin üzerine düzgünce yerleştirin. Uygun Kabınız varsa, bisküvileri karşımın üst kısmına bırakıp, daha sonra komplesini ters çevirebiliriz. Karışımı streç film ile kaplayın ve 6 saat boyunca soğutunuz.
5-6 adet kadar çileği kenara ayırınız. Geri kalanını ikiye bölünüz ve tava içerisinde yumuşayıncaya kadar ısıtınız. Mutfak robotu veya el blenderı ile çırpınız, sonra elekten geçirerek tohumlarını ayrıştırarak sosu hazırlayınız. Sosunuz yoğun ise biraz su ekleyebilirsiniz.
Servis etmek için, streç filmi kaldırın. Arta kalan çilekleri de ikiye bölün ve kekin üstünü arta kalan ahududu ile süslemenizi tamamlayın. Çilek sosumuzdan da döktüğümüz zaman servise hazırız demektir. Bu nefis Beyaz çikolatalı Ahududulu Cheesecake tarifini karadut ile de süsleyebilirsiniz.
benzer pasta tarifleri için tıklayın.
benzer pasta tarifleri için tıklayın.
No comments:
Post a Comment