ORTALAMA KİŞİ SAYISI
6
YETİŞKİN
HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ
30
DAKİKA
YAKLAŞIK
KALORİ
260
KCAL
MALZEMELER
MOZAİK PASTA MALZEMELERİ:
- 2,5 Paket Pötibör Bisküvi
- 1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
- 500ml Süt
- 250gr Toz Şeker
- 2,5 Çorba Kaşığı Un
- 125gr Margarin
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
SÜSLEMEK İÇİN:
- Hindistan Cevizi
YAPILIŞI
MOZAİK PASTA HAZIRLANIŞI:
Mozaik Pasta tarifi, halk arasında Piramit Pasta ve benzeri farklı isimlerle anılsa da aynı tariften ibarettir. Göründüğünden çok daha kolay olan tarifimize başlamadan önce Pötibör Bisküvilerimizi ufak parçalar halinde olacak şekilde kırıyoruz. İri çekilmiş cevizleri de ekleyerek bir kenara alıyoruz. Pötibör Bisküvileri dilerseniz kakaolu da kullanabilirsiniz ya da sade ve kakaolu karışık olacak şekilde. Tamamen damak zevkinize kamış.
Oldukça pratik bir şekilde tüm malzemeleri karıştırarak Mozaik Pasta ‘nın sosunu hazırlayabiliriz. Bunun için 1 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı süt, un, margarin ve kakaoyu bir tencereye alarak güzelce karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken nokta pürüzsüz bir karışım için un ve kakaonun elenerek eklenmesidir. Ayrıca ocaktayken sürekli karıştırıyoruz. Piştikten sonra da ocağı kapatıp karıştırmaya devam ediyoruz ki katılaşmasın.
Mozaik Pasta tarifi neredeyse bitti. Pötibör Bisküvi ve cevizlerimizi hazırlayıp bir kenara almıştık. Şimdi hazırladığımız sos ile birleştirme vakti! Bisküvilere sosu eklediğimizde karıştırmaya devam ediyoruz ki bisküviler ve cevizler iyice sosun içine yerleşsin. Bu karışımı katılaşmadan önce, hızlıca hareket ederek, geniş bir alüminyum folyo üzerine alıyoruz. Bu noktada güzelce folyo ile sarıp, elimiz ile klasik Mozaik Pasta şekli olan üçgen şeklini verebiliriz. Dilerseniz farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Bunun için kek kalıpları idealdir. Yalnız buzlukta bekleteceğimiz için kırılmayacak bir kap veya kalıp kullanmalısınız. 2 saat buzlukta beklettikten sonra Mozaik Pasta tarifi sona eriyor. Buzluktan çıkardıktan sonra da bir yarım saat bekleterek servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine hazır çikolata sosu ile ayrı bir katman ekleyebilirsiniz. Ancak bu, bir süre zaman geçtikten sonra pastanın içine işleyip yumuşatacaktır. Bu yüzden dış katmana çikolata sos eklemeyi, sadece çabuk tüketilecekse uygulamanızı tavsiye ederiz. Dilimleyerek, üzerine hindistan cevizi serptikten sonra övgüleri almaya hazır olun.
No comments:
Post a Comment