Tuesday, July 7, 2015

Kruvasan Tarifi




kruvasan tarifi

ORTALAMA KİŞİ SAYISI

8

YETİŞKİN

HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ

100

DAKİKA

YAKLAŞIK

KALORİ

310

KCAL

MALZEMELER

  • 500gr Un
  • ½ Paket Yaş Maya
  • 50gr Tereyağı
  • 2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 250ml Süt
  • 2 Adet Yumurta

ÜZERİ İÇİN

  • 1 Adet Yumurta Sarısı

HAMUR ARALARI İÇİN

  • ½ Paket Tereyağı

YAPILIŞI

KRUVASAN TARİFİ:

Kruvasan tarifi için püf nokta mayalama işlemidir. Mayalama işleminde dikkat edilmesi gereken ise taze mayanın kullanılmasıdır. İlk olarak maya ile birlikte ılık haldeki sütümüzü ve toz şekeri bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından geniş bir yoğurma kabı alarak, unumuzu eleyip orta kısmını açıyoruz. Hazırladığımız mayalı karışımı unun ortasına döktükten sonra elimiz ile biraz karıştırıyoruz. 10 dakika bu şekilde bekletmemiz gerekiyor. Bekletmenin ardından tereyağı, tuz ve yumurtaları da, yani kalan malzemelerimizi de ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz hamurumuzu. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince üzerine temiz bir bez sererek, 40 dakika boyunca dinlendiriryoruz gerekiyor.
Bekletme işlemi sonunda Kruvasan tarifi için ikinci aşaması başlıyor. Yani şekillendirme işlemi. Hamur açmaya uygun bir yüzey seçerek un serpiyoruz öncelikle. Ardından hamurumuzu alarak merdane yardımıyla açıyoruz. Arasına sürmek için ayırdığımız tereyağını eriterek hamurun arasına sürüyoruz. İkiye katladıktan sonra tekrar merdane yardımıyla açıyoruz ve yine yağlıyoruz. Bu işlemi birkaç kez tekrar ettikten sonra açtığımız hamuru pizza dilimleri şeklinde yani üçgen parçalar halinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları sigara böreği sarar gibi rulo yapıyoruz. Yani bildiğimiz klasik Kruvasan şeklini veriyoruz.
kruvasa tarifleri
Şekillendirdiğimiz Kruvasan ‘ları pişirme tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarılarını sürüyoruz. 15 dakika boyunca tepside dinlendirirken fırınımızı da 200 dereceye ayarlıyoruz. Fırınımız ısınıp, Kruvasan ‘larımız da dinlendiğinde fırınlama işlemiyleKruvasan tarifi sonra eriyor. Fransızların kahve ile birlikte kahvaltıda tercih ettiği, bizimse günden güne daha çok benimsediğimiz Kruvasan ‘larımız 15-20 dakika fırında kaldıktan sonra pişmiş olacaklardır. Afiyet olsun!

daha fazla pasta tariflerine pasta.tarifleri.co adresinden ulasabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment