Wednesday, July 8, 2015

Paşa Lokması Tarifi



paşa lokması tarifi


ORTALAMA KİŞİ SAYISI

10

YETİŞKİN

HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ

60

DAKİKA

YAKLAŞIK

KALORİ

370

KCAL

MALZEMELER

MUHALLEBİSİ İÇİN:

  • 1 Lt Süt
  • 250gr Un
  • 250gr Toz Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 50gr Tereyağı

TABANI İÇİN:

  • Hindistan Cevizi

ARASI İÇİN:

  • 1 Paket Krem Şanti
  • 250ml Süt
  • 1 Su Bardağı Ceviz

YAPILIŞI

PAŞA LOKMASI TARİFİ:

Paşa Lokması tarifi için ilk olarak muhallebiyi hazırlamamız gerekiyor. 1 Lt sütümüzü tencereye aldıktan sonra, 1 su bardağına denk gelen toz şekerimizi ekliyoruz. Yine 1 su bardağına denk gelen unumuzu eklerken dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Topak topak olmuş bir muhallebi ile karşılaşmamak için unumuzu eleyerek eklemeliyiz. Daha sonra muhallebimiz göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyerek, 8-10 dakika kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra Paşa Lokması tarifi için muhallebimiz hazır demektir.
Uygun boyutta bir fırın tepsisi seçerek, hindistan cevizi ile boşluk kalmayacak şekilde kaplıyoruz. Muhallebimizi bir kaşık yardımıyla tepsimize yayıyoruz. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken nokta, tepsinin her noktasında eşit kalınlıkta muhallebinin bulunmasıdır. Bu şekilde tepsimizi bir kenara alarak, muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
Son olarak Krem Şanti hazırlandıktan sonra muhallebinin üzerine yayılır. İstenen miktarda ceviz de serpilerek bu şekilde dolapta 2-3 saat bekletilir. Bu dinlenme sürecinin ardındanPaşa Lokması tarifi bitti sayılır. Tepsiyi fırından alarak kareler halinde dilimledikten sonra rulo yaparak servis edebilirsiniz. Rulonun içine ve dışına katacağınız çerez parçaları, tarifinizi zenginleştirecektir. Afiyet olsun!

Elinize sağlık.

No comments:

Post a Comment