Wednesday, July 8, 2015

Karnıyarık Tarifi



karnıyarık tarifi

ORTALAMA KİŞİ SAYISI

6

YETİŞKİN

HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ

60

DAKİKA

YAKLAŞIK

KALORİ

250

KCAL

MALZEMELER

  • 250gr Orta Yağlı Kıyma
  • 6 Adet Orta Boy Patlıcan
  • 2 Adet Orta Boy Soğan
  • 3 Adet Domates
  • 8 Adet Yeşil Biber
  • 1 Tutam Maydonoz
  • 4 Adet Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Tutam Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı Toz Biber

YAPILIŞI

KARNIYARIK TARİFİ:

Karnıyarık tarifi için ilk olarak patlıcanları hazır hale getirmek gerekiyor. Çizgili şekilde soyacağınız patlıcanları bir tutam tuz atılmış suda bekletirseniz, kızartırken patlıcanlarınız fazla yağ çekmez. Biliyorsunuz ki patlıcanlar aksi halde bol yağ çekerler ve yemeğimizin lezzetini bozar bu durum. 20-25 dakika kadar patlıcanları suda beklettikten sonra, havlu yardımızla suyunu çektirebilirsiniz. Suyu aksın diye beklemeyin, patlıcanlarınız kararmaya başlar hemen ki suyu da akmaz. Bu aşamadan sonra patlıcanları kızartmaya geçebiliriz. Eğer kapaklı bir tava veya tencere de kızartma işlemini yaparsanız yumuşamış lezzetli patlıcanlarınız olur. Kapak kullanmazsanız kızarmış ama sert olurlar ve Karnıyarık için uygun bir durum değildir.
Patlıcanları hazır ettikten sonra bu yemek tarifi için ikinci aşama olan iç harcına geçebiliriz. Kızartma yaptığınız tavada kalan yağda, istediğiniz büyüklükte doğradığınız soğanları kızartabilirsiniz. Hem patlıcan aromasıda kalmış olur hem fazladan yağ kullanmazsınız. Soğanlara ilk olarak kıymayı ardından da tek tek doğradığınız 2 adet biberi, 2 adet domatesi, tuz ve baharatları ekleyebilirsiniz. Domatesler suyunu bırakana kadar bu şekilde pişirilir ve bir kaç diş sarımsak ile maydonozları ekleyerek ocaktan alınır.
Zaten hazır olan patlıcanlarınıza ortadan dikine bir çizik attıktan sonra, bir kaşık yardımıyla içinde harca yer açabilirsiniz. Patlıcanları uygun boyutta bir tepsiye yerleştirerek, Karnıyarık tarifi için son adım olan fırınlamaya doğru gidiyoruz. Harcımızı patlıcanlara eşit şekilde paylaştırdıktan sonra, kalan 1 adet domatesimizi 6 dilime ayırıp, üzerlerine 1’er adet biber ile birlikte yerleştiriyoruz. Salçamızı 1 kase sıcak suda eriterek tepsimize döküyoruz. Kalan sarımsaklarımızı da bu suya ekleyebiliriz. Son olarak önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirip, afiyetle yiyebiliriz.

Elinize sağlık.

No comments:

Post a Comment