ORTALAMA KİŞİ SAYISI
8
YETİŞKİN
HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ
60
DAKİKA
YAKLAŞIK
KALORİ
800
KCAL
MALZEMELER
KEK İÇİN:
- 3 Adet Yumurta
- 250gr Toz Şeker
- 250ml Süt
- 180ml Sıvı Yağ
- 2 Çorba Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 375gr Un
SOSU İÇİN:
- 250ml Süt
- 250gr Toz Şeker
- 125ml Sıvı Yağ
- 1 Çorba Kaşığı Kakao
YAPILIŞI
ISLAK KEK TARİFİ:
Islak Kek tarifi için öncelikle, yumurta ve yaklaşık 1 su bardağı kadar olan toz şekeri 7-8 dakika çırparak kekin yapımına başlıyoruz. Daha sonra yine 1 su bardağına denk gelen süt ile 1 su bardağından biraz az olan sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Islak malzemelerimizi kek için hazırladıktan sonra sıra kuru malzemelerimizi eklemeye geldi. Pürüzsüz bir kek yapabilmek için kuru malzemeleri eleyerek eklemeye dikkat etmeliyiz. Yani 3 su bardağı kadar olan un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Kakaosuz ıslak kek olmaz. Kakaomuzu da eleyerek karışıma ekleyip tüm malzemeyi güzelce son kez karıştırıyoruz.
Lezzetine göre yapımı çok kolay olan Islak Kek tarifi, kekimizi fırına vermemiz ile sona doğru yaklaşıyor. Borcam tepsiler Islak Kek tarifi için idealdir. Sizde uygun boyutta bir tane seçerek, karışıma içine yayın. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede, 40-45 dakikada kekiniz pişecektir.
Keki fırına verdikten sonra sosu hazırlamaya başalayabiliriz. 250gr yani 1 su bardağı kadar toz şekeri, 125ml yani yaklaşık yarım su bardağı kadar olan sıvı yağ ile birlikte küçük bir tencereye alarak karıştırıyoruz. Kakaoyu da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kısık ateşte toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırmayı sürdürüyoruz. Şeker eridiğinde sosumuz da hazır demektir. Ocaktan alabiliriz. Keki fırından çıkardıktan sonra hemen sos ile buluşturmak doğru değildir. Sıcak kek üzerinde sos pişerek kekimizin kuru kalmasına sebep olur. Bu yüzden kekin ılınmasını bekledikten sonra dilimleyerek sosu üzerlerine dökmeliyiz. Servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment