Ortalama Kişi Sayısı
8
YETİŞKİN
Hazırlama + Pişirme Süresi
60
DAKİKA
Yaklaşık
Kalori
150
kcal
MALZEMELER
-
185 gr Tereyağı (tuzsuz)
-
185 gr Siyah Çikolata (Yoğun bir bitter çikolata pastanıza daha belirgin bir aroma katacaktır)
-
85 gr Un
-
40 gr Kakao Tozu
-
50 gr Beyaz Çikolata
-
50 gr Sütlü Çikolata
-
3 Adet Büyük Yumurta
-
275 gr Pudra Şekeri
YAPILIŞI
185 gr yağı küçük parçalara ayrınız ve orta boy bir kaba boşaltınız. 185 gr siyah çikolatayı da aynı kap içerisine küçük parçalara ayırıp yerleştiriniz. Küçük bir tencerenin çeyreğini sıcak su ile doldurunuz ve içinde yağ ve çikolata bulunan kabınızı, sıcak su bulunan tencerenin içine yerleştiriniz. Burada kabınızın su ile temas etmemesi gerekmektedir. Düşük ısıda, yağ ve çikolata karışımınız eriyene kadar karıştırın. Bu işlemden sonra kabınızı tencerenin içersinden çıkarınız. Üzerini streç film ile kapayıp iki dakika mikrodalgada yüksek ısıda ısıtınız. "Mikrodalgadan etkilenmeyen Streç film" kullanmaya dikkat edin. Son olarak karışımınızı oda sıcaklığında soğuması için bekletiniz.
Çikolatanızın soğumasını beklerken fırınınızın orta kısmında yer ayırınız, klasik fırınlarda 160 C derecede fanlı, gazlı fırınlarda 180 C de çalıştırınız (fırınların ısınması ortalama 10-15 dakika almaktadır). Pişirme için 20 cm yapışmaz parşömen kağıdı kullanınız. 85 gr un ile 40 gr kakao tozunu elekten geçirerek orta boylu bir kaba koyunuz.
Keskin bir bıçak ile 50 gr beyaz çikolata ve 50 gr sütlü çikolatayı bir tahta üzerinde küçük parçalara ayırınız. Çikolata çok sert olduğundan bu işi yapmanın en pratik yolu bıçağımızı çikolatanın üzerine koyduktan sonra bastırarak paralel parçalara ayırmaktır. Sonra bu kestiğimiz parçalara dikey olarak aynı şekilde daha küçük küp şeklindeki parçalara ayırabiliriz.
Başka bir kaba 3 iri yumurta ile 275 gr pudra şekerini dökünüz. Elektronik mikser ile krema kıvamına gelene kadar en yüksek seviyede çırpınız. Bu mikserinizin gücüne göre 3 ile 8 dakika arası sürebilir, umudunuzu kaybetmeyin, nefis bir brownie tarifi ni tamamlamanıza az kaldı :) . Mikseriniz yavaşladığı ve zorlandığı zaman doğru kıvama geldiğini anlayacaksınız. Kıvamına geldiğini anlamanın başka bir yolu da; mikseri durdurun ve karışım üzerinde gezdirin, yaptığınız iz 1-2 saniye görünüp kayboluyorsa, kıvamını tutturdunuz demektir.
Soğumuş olun çikolatayı krema kıvamındaki karışımımızın üzerine dokunuz, nazik bir şekilde yavaşça plastik spatula ile karıştırınız. Plastik spatula ile en alt kısımdan alıp ortaya deviriniz sonra diğer taraftan da alıp ortaya dökünüz. Bu işlemi havada 8 çizer gibi devam ettiriniz. Alacalı koyu kahverengiyi yakalayana kadar devam ettiriniz. Buradaki amaç karışımları hava ile temas ettirmeden bir araya getirmek. Bu brownie tarifi nde çok yavaş ve nazik bir şekilde karıştırmanız gerekir aksi taktirde kıvamdaki bozulma nedeniyle bir önceki aşamayı bir kez daha yapmak zorunda kalırsınız.
Son aşamada yaptığımız karışım üzerine, elek yardimiyla kakao ve un karışımını serpiniz, burada karışımın her kısmına eşit oranda dağılmasına özen gösteriniz. Aynı bir önceki aşamada yaptığımız gibi havada 8 çizerek yavaş ve nazikçe karıştırınız. En başta kuru ve tozlu bir karışım elde edeceğiz. İstediğiniz gibi olmadığını düşünebilirsiniz, ama aynı şekilde karıştırmaya devam ettiğinizde yapışkan, yumuşak ve göz alıcı kıvamına ulaşacaksınız. En son olarak, beyaz ve sütlü çikolatayı karışımın içine benekli görünümü olana kadar benzer şekilde karıştırınız. Bununla birlikte karıştırma işlemleriniz bitmiştir, artık fırına geçebiliriz.
Hazırladığınız muhteşem görünümlü karışımı spatula ile düzelterek hazır olan tepsiye boşaltınız. Köşeleri iyice doldurduktan sonra da düzeltme işlemine devam edin. Tepsiyi fırına yerleştiriniz ve saatinizi 25 dk ya ayarlayınız. 25 dakika sonra fırını açıp tepsiyi nazikçe sallayınız, eğer brownie’nin orta kısmı sallanıyorsa brownie tarifi miz tam olarak olmadı demektir. Fırına geri yerleştirin 5 dakika daha bekleyiniz. Üst tarafı parlak, kağıt gibi kabuklu ve kenarları tepside içeri doğru gelmeye başladığında fırından çıkartabilirsiniz.
Brownie’yi soğuyuncaya kadar tepsi içerisinde bekletiniz. Sonra özel brownie kabı kullanıyorsanız çıkıntılı kenarında yavaşça kesmeden istediğiniz yere koyunuz. Fakat, normal tepsi kullanıyorsanız brownie’yi folyo ile kaldırıp yerleştiriniz. En basta 4 eşit parçaya bölünüz. Sonra da her bir parçayı üçgen olacak şekilde iki parçaya ayırınız. Brownieler o kadar hoşunuza gidecek ki ikinci postayı daha birincisi bitmeden yapmaya başlayacaksınız.
Muhafaza Detayları
Normal koşullar altında üstü kapalı şekilde iki hafta kadar, buzdolabında da bir ay kadar süre içerisinde muhafaza edip afiyetle tüketebilirsiniz.
benzer tariflere pasta.tarifleri.co adresinden ulasabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment