Tuesday, July 7, 2015

Vanilyalı Ördek Tarifi




ordek yahnisi tarifi

ORTALAMA KİŞİ SAYISI

2

YETİŞKİN

HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ

50

DAKİKA

YAKLAŞIK

KALORİ

850

KCAL

MALZEMELER

  • 2 Ördek Göğsü
  • 85gr tütsülenmiş Pastırma (Ördek budundan kızartma da aynı lezzeti verecektir)
  • 50 gr dilimlenmiş Mantar
  • 100 gr bezelye (2 dk sıcak suda pişirilmiş)
  • 100 miligram Tavuk Suyu

VANİLYALI PÜRE İÇİN:

  • 500 gr Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Krema veya Crème Fraîche
  • Çeyrek boy Vanilya Otu (Ortası Yarılmış)
  • Çok az tereyağı (Bir Çay Kaşığı hacminde)

YAPILIŞI

Patatesi soyduktan sonra küçük parçalara ayırınız. Sonra bir tavaya yerleştiriniz, soğuk tuzlu su ile kaynatınız. Kaynama esnasında 10 dakika yumuşayana kadar ocağı kısınız, sonra süzgeçten geçiriniz. Süzme işleminden sonra sıcak tavaya vanilya ve kremayı yerleştiriniz ve düşük ısıda pişiriniz. Vanilya ve krema karışımını aldıktan sonra tavayı ocaktan alınız. Patatesleri rendeden geçirerek tavanın içine boşaltınız. Tereyağı ve baharat ekleyiniz, sonra ezerek püre haline getiriniz. Bu yaptığımızı bir kenara koyabiliriz. Ördek Tarifi mizin en özel kısımını tamamladınız.
Ördeğin her tarafını baharatladıktan sonra deri kısmi aşağıya gelecek şekilde kızartma tavasına yerleştiriniz ve orta-düşük ısıda ocağı acınız. Tavanın ısınması ile ördek pişmeye başlayacaktır – bu sırada çok kısık bir cızırtı duymanız gerekmektedir. Eğer çok hızlı pişiyorsa, ocağın altını kısınız. Tavayı sallayarak 10 dakika boyunca pişirin. Ördeğin derisi gevrek ve kızıl kahverengiye donduğu zaman ördeğin diğer tarafını cevirim 5 dakikada iç tarafını pişiriniz. Bu ördeğin orta tarafını pembeye yakın hale getirecektir. Pişen ördeği başka bir tavaya koyup beklemeye alınız.
Ördekten kalan yağları tavada bir çay kasığı kalacak şekilde boşaltınız, tavayı tekrar ocağa yerleştirerek pastırmayı gevrekleşinceye kadar 3 dakika pişiriniz. Sonra mantar ekleyip ısıyı arttırınız ve 2 dakika daha pişiriniz. Çok az sirke döktükten sonra, bezelye ve tavuk suyu ekleyiniz ve 2 dakika daha pişiriniz. Dinlenen ördekten arta kalan suyunu tava içerisine dökünüz ve zevkinize göre baharat ekleyiniz. Ördek Tarifi ni tamamladık. Artık vanilya püresi ve bezelyelerle süsleyip servis edebilirsiniz.
benzer yemek tarifleri bazen yapım aşamasında zorluklar yaşatabiliyor. Lütfen herhangi bir aşamada aklınıza takılan sorular için yorumlar aracılığıyla bizimle iletişime geçin.

No comments:

Post a Comment