ORTALAMA KİŞİ SAYISI
10
YETİŞKİN
HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ
50
DAKİKA
YAKLAŞIK
KALORİ
700
KCAL
MALZEMELER
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- 200gr Toz Şeker
- 180gr İrmik
- 160gr Un
- Yarım Limon
- 1 Paket Kabartma Tozu
ŞERBETİ İÇİN:
- 750ml Su
- 600gr Toz Şeker
- Yarım Limon
SÜSLEMEK İÇİN:
- Hindistan Cevizi
- Antep Fıstığı
YAPILIŞI
REVANİ TARİFİ:
Revani tarifi oldukça kolay ama lezzeti harika olan bir tatlıdır. Tatlımızı yapmaya başlarken ilk iş olarak Yumurtalarımızı kırarak, 1 su bardağı kadar olan toz şeker ile birlikte çırpıyoruz. Ardından karıştırmaya devam ederken yoğurt ve sıvı yağı da yavaş yavaş ekliyoruz. Malzemelerin yavaş yavaş eklenerek güzelce karıştırılması son derece önemlidir. Pürüzsüz bir karışım elde etmemizi sağlar. Unumuzu da eleyerek karışıma ekliyoruz. Sonra irmik ve de kabartma tozunu ekliyoruz. Yarım limonun kabuğunu rendeleyerek karışıma son olarak limon kabuklarını ekliyoruz.
Malzemelerimizi son kez güzelce karıştırdıktan sonra Revani tarifi için sona doğru geliyoruz. Dibini yağladığımız bir tepsiye karışımı dökerek fırına verebiliriz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu süreçte Revani tarifi son aşaması olan şerbeti hazırlayabiliriz. 3 su bardağına denk gelen 750ml su ile yine 3 su bardağı kadar olan 600gr toz şekeri bir tencereye alarak, toz şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Ayrıca yarım limonu da bütün halde tencerenin içine atıyoruz. İstenilen koyuluğa ulaştığında şerbetimiz hazırdır ve ocaktan alabiliriz. Hem Revani hem de şerbet ılıyana kadar bekletiyoruz. Ilıdıklarında şerbeti Revani ‘nin üzerine dökebiliriz. Şerbetini çektikten sonra Revani hazır demektir. İstenirse üzeri Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile süslenebilir. Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment