Wednesday, July 8, 2015

Sebzeli Bonfile Tarifi



ORTALAMA KİŞİ SAYISI

4-5

YETİŞKİN

HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ

50

DAKİKA

YAKLAŞIK

KALORİ

190

KCAL

MALZEMELER

MALZEMELER:

  • 1 kg Bonfile
  • 1 adet / 300 gr brokoli
  • 4-5 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 diş sarımsak(tercihen)

MARİNASYON MALZEMELERİ:

  • 1/4 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal (tercihen)
  • 1/2 tatlı kaşığı bal (tercihen)
  • Taze fesleğen (tercihen)

YAPILIŞI

SEBZELİ BONFİLE TARİFİ:

Sebzeli bonfile tarifinin önce marinasyonundan başlayalım. Unutmayın en az 2 saat marine edilmiş bir et, en yumuşak pamukla bile yarışabilir, üstelik pamuktan daha lezzetli olur. Et nasıl terbiye edilir başlık yazıyı da okuyabilirsiniz. Etimizin sığabileceği bir kapta sarımsak hariç bütün malzemeleri karıştıralım, hardalla aranız yoksa koymayabilirsiniz ama fark yaratacağından emin olabilirsiniz.
Bonfilemizi tavada yapacağımız için 4-5 dilim olacak şekilde kesip, bıçağımızın ucuyla minik yarıklar açalım. Sarımsağı yassı küçük parçalara bölelim ve bu yarıklara birer tane koyalım. Bonfile dilimlerimizi marinasyon karışımında biraz ovaladıktan sonra kabın üzerini örtüp buzdolabında dinlendirelim.
Sebzeli bonfile tarifinin sebzeleri için brokoliyi 4-5 parçaya bölüp 15-20 dakika düşük ateşte haşlayalım. İsterseniz taze veya kuru fesleğen de atabilirsiniz. Taze fesleğeni bütün atıp tadını verdikten sonra alabilirsiniz.
Renkli biberleri közleyelim, bir iki çentik atılmış aliminyum folyoya sararak ocağın kirlenmesini ve kokuyu önleyebilirsiniz, üstelik emin olun tadından hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz.
Brokoliler haşlandıktan sonra suyunu süzüp, 1 yemek kaşığı tereyağı ile biraz çevirelim. Bu esnada içine fesleğen ve yarım diş sarımsak atmak yine sebzeli bonfilenize fark katacaktır. Sarımsağı bıçakla çizip bütün şekilde atıp, sonrasında içinden alabilirsiniz.
Közlenen biberlerin kabuğunu soyup, julyen doğrayalım. Biraz sıvı yağ ıle çevirelim. İçine brokolilerimizi de ilave edelim.
Dolaptaki bonfilelerimizi çıkaralım. Ayrı bir tavada, kızgın tereyağıyla kızartalım. Çok çevirdiğimizde etimiz suyunu bırakacağından, diğer tarafını çevirmek için iyice renginin dönmesini bekleyelim.
Ve artık rengarenk sebzeleriniz ve bonfileniz  şık sofranızda yerini almak için servis edilmeyi bekliyor.

Elinize sağlık.

No comments:

Post a Comment