ORTALAMA KİŞİ SAYISI
4
YETİŞKİN
HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ
15
DAKİKA
YAKLAŞIK
KALORİ
480
KCAL
MALZEMELER
SUFLE MALZEMELERİ:
- 3 Adet Yumurta
- 80gr Bitter Çikolata
- 70gr Un
- 50gr Tereyağı
- 125gr Toz Şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
- Pudra Şekeri
- Dondurma (İsteğe bağlı)
YAPILIŞI
SUFLE HAZIRLANIŞI:
Sufle tarifi, hem kısa sürede hazırlanabilir olması, hem de lezzeti ile çok sevilir. Tarifimize başlarken fırınımızı 220 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakıyoruz. İlk olarak bir Teflon tava ya da sos tenceresinde tereyağı ve çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritiyoruz. Erimelerinin ardından ocağı kapatarak, yarım su bardağına denk gelen unumuzu eleyerek ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta ise yumurtalar ile birlikte yarım su bardağı kadar olan toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Çikolatalı karışımı da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşama da Mikser kullanmak daha pratik olabilir ve daha güzel sonuç verebilir. Sufle tarifi bitti sayılır çünkü hamurumuz hazır, sadece pişirme işlemi kaldı.
İsterseniz Sufle Kabı isterseniz de ısıya dayanıklı herhangi bir kap çeşidini kullanabilirsiniz. Sufle kaplarına dağıtıldığında, 4 adet çıkıyor bu hamurdan. Hamuru eşit bir şekilde kaplara pay ediyoruz. Fırınımızı da önceden 220 dereceye ayarladığımız için hemen fırına alabiliriz Sufle ‘lerimizi. Yaklaşık olarak 8-9 dakika da pişiyorlar. Fırından çıkardıktan sonra ise 1-2 dakika ilk sıcaklığının geçmesini beklemeliyiz. Sunumu dilerseniz kâse ile ya da kâseyi başka bir tabağa ters çevirerek yapabilirsiniz. Ters çevirme işleminde sorun yaşamamak için Sufle kaplarına hamuru koymadan önce yağlayabilirsiniz. Ayrıca Sufle tarifi için pratik bir yöntem de alüminyum folyodan Sufle kaplarını kullanmaktır. Ters çevirirken de hiç bir sorun yaratmazlar. Ancak, her ne kadar kullanım açısından kolaylık sağlasa da, Sufle ’nin uzun süre alüminyum kapta bekletilmesi, sağlık açısından pek uygun değildir. Ayrıca kullandığınız kap pişirme süresini de etkileyebilir. Porselen Sufle kapları için 8 dakika ideal iken, kâğıt ya da alüminyum kaplarda süre değişebilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmek gerekmektedir. Sıcak suflenizi pudra şekeriyle süsledikten sonra, üzerinde eriyen dondurmayla servis edebilirsiniz.
benzer tatlı tarifleri için tıklayın.
benzer tatlı tarifleri için tıklayın.
No comments:
Post a Comment