ORTALAMA KİŞİ SAYISI
12
YETİŞKİN
HAZIRLAMA + PİŞİRME SÜRESİ
200
DAKİKA
YAKLAŞIK
KALORİ
550
KCAL
MALZEMELER
GEVREK OLMASI İÇİN:
- 85 gr Eritilmiş Tereyağı
- 140 gr Ezilmiş Bisküvi
- 1 Yemek Kaşığı Şeker veya Pudra
NEFİS İÇ DOLGUSU İÇİN:
- 3 x 300g Krem Peynir veya Başka bir yağlı peynir (yumuşak olması koşuluyla)
- 250 gr Pudra Şekeri
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1,5 Çay Kaşığı Vanilya Esansı
- 2 yemek Kaşığı Rendelenmiş Limon (yaklaşık 1 tam limon)
- 1,5 Çay Kaşığı Limon Suyu
- 3 iri yumurta (sarısı ile birlikte)
- 284 ml Ekşi Krema
EKŞİ KREMA ÜSTÜ İÇİN:
- 142ml Ekşi Krema
- 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
İPUCU:
İçeriğin karıştırılma şekli Cheese Tarifi nin istediğimiz gibi olması için çok önem arz etmektedir. Eğer çok fazla karıştırırsanız topak topak olur. Az karıştırırsanız da içinde çok fazla hava kalabilir. Bunlar da baloncuk veya çatlamaya sebebiyet verebilir.
YAPILIŞI
Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştiriniz. Normal fırınlar için 160 C, gazlı fırınlar için 180 C dereye getiriniz. Kek kabımızın üzerine parşömen kağıdını yerleştiriniz. Gevrek olması için, yağı başka ortanca bir tavada eritiniz. Bisküvi parçaları ve şekeri üzerinde gezdiriniz, böylelikle karışım eşit seviyede ıslanmış olacaktır. Karışımı tepsinin dibine yayınız ve on dakika fırında pişiriniz. Soğutma Teli üzerinde beklemeye alınız. Bu arada Cheesecake Tarifi mizin iç kısmı hazırlayalım.
İç dolgusu için, normal fırınlarda 200 ‘e gazli fırınlarda da 240 ‘a ayarlayınız. Mikser ile peynirimizi düşük seviyede en 2 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpınız. Mikser düşük seviyede iken şeker sonra un ve çok az bir tutam tuz ekleyip çırpmaya devam ediniz.
Çırpma aparatının başlığını değiştiriniz. Sonra vanilya, limon rendesi ve suyu ekleyerek devam ediniz. Yumurtayı sarısı ile birlikte çırptıktan sonra karışıma ekleyip en az iki kere daha çırpınız. En basta bir kutu 284 ml ekşi kremayı karışıma yavaşça boşaltınız ve kutunun geri kalan ¾ ünü de daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyunuz. Bu arada yavaş hızda karıştırmaya devam ediniz fakat çok fazla karıştırmayınız, burada karışımımızın biraz hafif ve çok az topaklı kalmasını istiyoruz.
Kabımızı iç kısmına tereyağı sürünüz. Hazırladığımız iç dolgusunu boşaltınız – kabarcık veya yumru görürseniz bıçak ile düzeltiniz – üst kısmın çok düz olması gerekmektedir. Sonra 10 dakika pişiriniz. Sonra normal fırınlar için 90 gazlı fırınlar için 110 dereceye düşürüp 25 dk daha pişiriniz. En son olarak olup olmadığını anlamak için tepsiyi hafif salladığımızda orta kısım biraz sallanmalıdır. Eğer cheesecake inizin krema tarzında olmasını istiyorsanız fırınınızın kapağını acık bırakın, biraz daha kuru olmasını istiyorsanız kapağını kapalı bekletiniz. Fırın içerisinde 2 saat bekletiniz. Bekleme anında Cheesecake in üst kısmında çatlak oluşabilir.
Arta kalan 142 ml ekşi krema, şeker ve limon suyunu cheesecake imizin üstü için karıştırıp güzelce sürünüz. Folyo ile hafifçe kaplayıp buzdolabına koyunuz ve en az 8 saat bekleyiniz. Newyork Cheesecake Tarifi miz hazır.
benzer tatlı ve pasta tarifleri için http://tatli.tarifleri.co
No comments:
Post a Comment